Cykling

Kungsör Lockmora - MTB Svart

Kungsör, Västmanlands län

Kategori

  • Mountainbike

Lockmora är en utmanande led med svart svårighetsgrad. Den består till större delan av naturlig stig som är dragen för att hitta områdets utmaningar och roliga partier. Det finns tekniska partier som innehåller större dropp. Om du vanligtvis känner att du behärskar röd svårighetsgrad så besök gärna Lockmora svart men var beredd på att kliva av cykeln vid några tillfällen. Det finns en mindre bmx-liknade bana med byggda berms och rollers som dyker upp på slutet av Lockmora Svart. Kungsörs sportklubb står bakom utveckling och underhåll av leden och har fler leder som kommer utvecklas under 2021.

Behöver du och din cykel övernattning? Kungsörstorp är ett boende som gärna tar emot stigcyklister. Boka gärna introkurs för MTB eller hyr cykel hos Hiking is life, de erbjuder även guidade cykelupplevelser anpassade efter era önskemål och kunskapsnivå. Detta i samarbete med Kungsörstorp som är kända för gott värdskap och bra matupplevelse.

Kombinera ditt cykelbesök med att gå Kungsörsleden. En välskyltad vandringsled på 25 km som tar dig runt i mälarlandskapet.

Fakta

Parkering

Vid Lockmora friluftsgård

Underlag

Mtb-stig, tekniskt

I närheten