Mountainbike

Surahammar Lindmuren 1 - MTB Blå 2,3km

Västmanlands län, Surahammar

Kategori

  • Nära toalett
  • Nära parkering
  • Nära kollektivtrafik
  • Mountainbike

Lindmurens kortaste MTB spår. Den går på en bred stig utan tekniska svårigheter förutom ett par branta uppför och utförsbackar. Ni vet backar som det brukar vara i motionspår, breda men branta uppför så man skall få igång flåset. Sen går det raskt utför så man hinner hämta andan innan nästa backe kommer. Så börjar lederna på Lindmuren.

Lindmurens MTB område har 4 st välskyltade MTB spår som alla nås från samma startplats. Parkera gärna vid Golfklubbens parkeringsplats, där finns även cafe och lunch mellan 11.00-14.30 för dig som vill avsluta cyklingen med äta och dricka gott. Toalett och möjlighet att fylla på vatten finns också. Tänk på att passera förbi Golfrestaurangen i låg fart. Det mycket folk så kanske det tom är bättre att leda cykeln förbi övriga golfgäster.

Det finns en alternativ liten parkering på grusvägen som går till hundklubben om det nu är fullt på Golfklubbens parkering. Även hundklubben kan ha tävlingar och evenemang där det rör sig hundar och människor i skogen. Både hundklubben och golfklubben är positiva till cykellederna som ansluter till deras verksamhet , den relationen vill vi såklart förvalta på bästa sätt. Så hälsa gärna och visa extra hänsyn när vi cyklar i mixade miljöer.

För dig som kommer med husbil/husvagn finns några ställplatser på området, ring 0220-300 66 för information och platsbokning. För den som är sugen på spela paddel finns två helt nya utomhusbanor på området.

Bruksleden etapp 8 passerar förbi Lindmurens område om man vill parkera cykeln och snöra på kängorna istället.

I närheten