Cykling

Surahammar Lindmuren 1 - MTB Blå 2,3km

Surahammar, Västmanlands län

Kategori

  • Mountainbike
  • Nära parkering
  • Nära kollektivtrafik
  • Nära toalett

Lindmurens kortaste MTB-spår. Den går på en bred stig utan tekniska svårigheter, förutom ett par branta uppför- och utförsbackar. Backarna är breda, men branta uppför så man skall få igång flåset. Sen går det raskt utför så man hinner hämta andan innan nästa backe kommer. Så börjar lederna på Lindmuren.

Lindmurens MTB-område har fyra stycken välskyltade MTB-spår som alla nås från samma startplats. Parkera gärna vid Golfklubbens parkeringsplats, där det även finns café och lunch mellan 11.00-14.00 för dig som vill avsluta cyklingen med äta och dricka gott. Toalett och möjlighet att fylla på vatten finns. Tänk på att passera förbi Golfrestaurangen i låg fart eller led cykeln förbi övriga golfgäster.

Det finns en alternativ liten parkering på grusvägen som går till hundklubben, om det är fullt på Golfklubbens parkering. Även hundklubben kan ha tävlingar och evenemang där det rör sig hundar och människor i skogen. Både hundklubben och golfklubben är positiva till cykellederna som ansluter till deras verksamhet. Den relationen ska såklart förvaltas på bästa sätt, så hälsa gärna och visa extra hänsyn när vi cyklar i mixade miljöer.

För dig som kommer med husbil/husvagn finns några ställplatser på området; ring 0220-300 66 för information och platsbokning. För den som är sugen på att spela padel finns två helt nya utomhusbanor på området.

Bruksleden etapp 8 passerar förbi Lindmurens område om man vill parkera cykeln och kombinera med vandring.

Fakta

På Lindmurens område så kan du cykla MTB, vandra, spela padel och golf.

Vägbeskrivning

Från Västerås eller Fagersta, åk riksväg 66. Sväng av vid skylt Surahammars Golfklubb. Länk till karta

Parkering

Parkera först och främst vid Golfklubben Alternativ parkering, ca hundra meter in på grusvägen mot Brukshundsklubben finns en liten grusparkering för några bilar.

Underlag

Bred grusad stig utan tekniska hinder.

I närheten