Cykling

Surahammar Lindmuren 4 - MTB Röd 12,1 km

Surahammar, Västmanlands län

Kategori

  • Mountainbike

Den röda leden innehåller verkligen propagandacykling. Stök blandat med flow, och åkytan är stenhällar och grovgrusiga tallhedar. Torra och hållbara stigar även vid regn. Finns några drop som man definitivt behöver sänka droppern på. Roligt och pulshöjande.

Lindmurens MTB område har 4 st välskyltade MTB spår som alla nås från samma startplats. Parkera gärna vid Golfklubbens parkeringsplats, där finns även cafe och lunch mellan 11.00-14.30 för dig som vill avsluta cyklingen med äta och dricka gott. Toalett och möjlighet att fylla på vatten finns också. Tänk på att passera förbi Golfrestaurangen i låg fart. Det mycket folk så kanske det tom är bättre att leda cykeln förbi övriga golfgäster.

Det finns en alternativ liten parkering på grusvägen som går till hundklubben om det nu är fullt på Golfklubbens parkering. Även hundklubben kan ha tävlingar och evenemang där det rör sig hundar och människor i skogen. Både hundklubben och golfklubben är positiva till cykellederna som ansluter till deras verksamhet , den relationen vill vi såklart förvalta på bästa sätt. Så hälsa gärna och visa extra hänsyn när vi cyklar i mixade miljöer.

För dig som kommer med husbil/husvagn finns några ställplatser på området, ring 0220-300 66 för information och platsbokning. För den som är sugen på spela paddel finns två helt nya utomhusbanor på området.

Bruksleden etapp 8 passerar förbi Lindmurens område om man vill parkera cykeln och snöra på kängorna istället.

Fakta

På Lindmurens område så kan du cykla MTB,vandra, spela paddel och spela golf.

Vägbeskrivning

Från Västerås eller Fagersta, åk riksväg 66. Sväng av vid skylt Surahammars Golfklubb. Länk till karta

Parkering

Parkera först och främst vid Golfklubben Alternativ parkering, ca hundra meter in på grusvägen mot Brukshundsklubben finns en liten grusparkering för några bilar.

Underlag

Varierad slinga med större delen på singletrack med lite teknisk klättring och stökig utför. Stigarna håller sig fina även vid regn

I närheten