Cykling

Västerås Björnen - MTB Blå

Västerås, Västmanlands län

Kategori

  • Mountainbike
  • Nära parkering
  • Nära kollektivtrafik
  • Nära toalett

Besök härliga Björnön i Västerås. Där har du ett utbud av aktiviteter som du kompletterar med härligt fika i mysig miljö hos Wåffelbaren.

Hos Aktivt Uteliv kan du boka din upplevelse för sommar och vinteraktiviteter. För dig som vill upptäcka Mälaren så finns ett stort utbud av kajak och paddel och för dig som vill lära dig mera så erbjuds det även kurser för både paddel och MTB. Det finns en höghöjdsbana för de äventyrliga och vintertid plogas det upp för skridskor på isen nedanför Björnögården.

Här ska du såklart cykla den helt nygjorda Björnen, en MTB led på 3 km som passar för både nyare och vana cyklister. Den är skyltad med blå svårighetsgrad men håller dig sysselsatt med småkluriga tekniska sektioner hela vägen så den nästan känns som röd karaktär. Du startar på parkeringen mitt emot Björnögården där du för övrigt har ett litet teknikområde för träna på hindertagning och spångcykling.

Vill man knyta ihop det med en längre MTB runda så ta dig över till fastlandssidan. Där några hundra meter efter brofästet finns starten för Dybo och Lugnetslingan som tar dig till Gäddeholms MTB leder. Och borta i Gäddeholm så mellanlandar du såklart på Gäddeholms Cafe

Parkering

Tänk på att fina helgdagar så är Björnön mycket populärt besöksmål. Om du kan så lämna bilen hemma så slipper du letande efter parkering.

Underlag

Skogsstig med inslag av några stenlagda sektioner och byggda kurvor. Lätt kuperad terräng utan längre backar.

I närheten