Cykling

Västerås Rönnby - MTB Blå 0,5 km

Västerås, Västmanlands län

Kategori

  • Mountainbike
  • Nära parkering
  • Nära kollektivtrafik

Här har VCK ett nygjort kortare spår av blå svårighetsgrad för de yngsta och nybörjare. Precis lagom för dig som inte är redo att ge dig på de röda spåren ännu.

Det är inte lika många tekniska bergshällar och dropp som Rocklunda, men rötter finns det absolut gott om och även en hel del sektioner som bjuder på gegga under blött väder. Lederna i Rönnby underhålls aktivt av Västerås Cykelklubb så var inte förvånad om det geggiga surhålet helt plötsligt har försvunnit.

Precis bredvid ligger Rocklunda området som sjuder av idrott på inomhusarenor och utomhusplaner. Även Bruksledens första etapp börjar här, du får uppleva övergången från stad till landsbygd och därefter till skogslandskap.

För dig som uppskattar craftbeer så har det lokala bryggeriet Coppersmith´s tagit över evenemangs restaurangen på Rocklunda. Se över möjligheten att planera in en afterbike på Coppersmith´s event Beergarden & BBQ.

Om du vill förlänga vistelsen så finns Hem till gården boende och bistro på cykelavstånd, där du kan bo i lantlig miljö mitt i stan.

Fakta

Felanmälan på MTB lederna sker via Västerås Stads app: TRYGGARE

Den hämtar man där appar finns.

I närheten