Cykling

Västerås Rönnby - MTB Röd

Västerås, Västmanlands län

Kategori

  • Mountainbike
  • Nära parkering

Rönnby 3,7km röd led. Många stigcyklister kombinerar Rönnby ledområde med Rocklunda för att få lite mer längd på sin runda. Rönnby röd har inslag av tekniska partier men alla är rullbara och inga dropp förekommer, en rolig utmaning helt enkelt. Lite rötter att träna tekniken på och vid blött väder så finns det även nåt surhål även om de flesta har ett alternativt spår för dig som vill undvika den värsta leran. Lederna i Rönnbyskogen underhålls aktivt av Västerås Cykelklubb och chansen är stor att du träffar på VCK cyklister.

Precis bredvid ligger hela Rocklunda området som sjuder av idrott på inomhusarenor och utomhusplaner. Även Bruksledens första etapp börjar här, du får uppleva övergången från stad till landsbygd och därefter till skogslandskap.

För dig som uppskattar craftbeer så har det lokala bryggeriet Coppersmith´s tagit över evenemangs restaurangen på Rocklunda. Se över möjligheten att planera in en afterbike på Coppersmith´s event Beergarden & BBQ.

Om du vill förlänga vistelsen så finns Hem till gården boende och bistro på cykelavstånd, där du kan bo i lantlig miljö mitt i stan.

Fakta

Felanmälan på MTB lederna sker via Västerås Stads app: TRYGGARE

Den hämtar man där appar finns.

Parkering

Parkera vid Orientalen. Önstavägen 1, 722 43 Västerås

I närheten