Cykling

Västerås Rönnby - MTB Svart

Västerås, Västmanlands län

Kategori

  • Mountainbike

Rönnby Västerås - MTB Svart 3,7km. Man kunna kalla Rönnby-svart för Rocklundas stökiga lillebror när det gäller tekniska svårigheter. Det är inte lika stora trixiga bergshällar som Rocklunda men du bjuds på flertalet ganska tekniska sektioner där kunskaperna och balansen sätts på prov. Många stigcyklister kombinerar Rönnby med Rocklunda för att få lite mer längd på sin runda.

Lederna i Rönnby underhålls aktivt av Västerås Cykelklubb, om det behövs så använd Västerås appen Tryggare för att rapportera in fel på lederna.

Precis bredvid ligger Rocklunda området som sjuder av idrott på inomhusarenor och utomhusplaner. Även Bruksledens första etapp börjar där, du får uppleva övergången från stad till landsbygd och därefter till skogslandskap.

För dig som uppskattar craftbeer så har det lokala bryggeriet Coppersmith´s tagit över evenemangs restaurangen på Rocklunda. Se över möjligheten att planera in en afterbike på Coppersmith´s event Beergarden & BBQ.

Om du vill förlänga vistelsen så finns Hem till gården, boende och bistro på cykelavstånd där du kan bo i lantlig miljö mitt i stan.

Fakta

Felanmälan på MTB lederna sker via Västerås Stads app: TRYGGARE

Den hämtar man där appar finns.

I närheten